­ ÇİÇEKLİ HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Çiçekli Höyüğü - Bursa

Adı Çiçekli Höyüğü
Harita No H23-B-06DB
Mah. Köy - Mevkii Mekece köyü
Adres Mekece köyü Mevkii İznik / Bursa
Diğer Özellikler
Genel Tanım İznik-Mekece karayolunun 4. km’sinde yolun güney kenarında yer almaktadır. 150 x 150 metre genişliğinde, yaklaşık 8. metre yüksekliğindedir. Höyük, mevcut durumda tarım arazisi olarak kullanılmakta, kuzey kesimi tarla düzeltmek amacıyla kazılmış, burada yüksek bir kesit oluşmuştur. Yine höyüğün doğu yamacı teraslamak amacıyla derinlemesine kazılmış durumdadır. Höyüğün üzerinde ve eteklerinde çok sayıda kaçak kazı çukuru bulunmaktadır. Höyük çok tahrip olduğundan, malzeme karışık olarak görülmektedir. Höyüğün bir diğer tabakasını MÖ. 1900-1700 yıllarındaki orta bronz çağına ait olduğu sanılmakta, bu tabakaya ait olan seramikler çarkta yapılmıştır. Höyükteki MÖ. 2000 yıllarının seramikleri çarkta yapılmıştır. Genelde kırmızı veya kahverengidir. Hamuru özlü killidir. Rastlanan şekiller, kaseler, boncuk, kenarlı kaseler, küpler ve testilerdir.
Potansiyeli Durumu Höyük
Önerilen Koruma Höyük
Görüntülenme Sayısı : 1199    Eklenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2014 Cuma