­ VELED-İ YANIÇ CAMİ ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Veled-i Yanıç Cami Çeşmesi - Bursa

Adı Veled-i Yanıç Cami Çeşmesi
Mah. Köy - Mevkii Osmangazi Mahallesi
Adres Osmangazi Mahallesi Yalın Sokak Osmangazi/Bursa
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hisar içinde Zindan kapı Sokağı’ndaki aynı isimli mescidin duvarındadır.Bu çeşmenin orijinalliği, mescidin minaresinin, çeşmenin üzerinde olmasıdır. Minare her ne kadar bir çan kulesine benziyorsa da, buralarda kilise veya manastıra benzer kayıt veya kalıntısına rastlanmadığından, çan kulesi değildir. Çeşmenin kitabesinde hiçbir kelam edilmemiştir. Minarenin altındaki çeşme, iç içe geçmiş iki kemerin ortasında ve etrafı doldurulmuştur. İki set ve arasında bulunan yalak kefeki taşından yapılmıştır. Çeşme kemeri ve minarenin giriş kapısı, kesme taş ve tuğla karışık olarak inşa edilmiştir. Kitabede 1331 tarihi okunmaktadır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986 ve 04.05.1991/1730
Yayın Dizini GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BURSA ÇEŞMELERİ/ ARİF SELÇUK ÖZER

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2142    Eklenme Tarihi : 13 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Ekim 2014 Perşembe