­ SİNAN PAŞA İMARETİ | Kültür Portalı

Sinan Paşa İmareti - Bursa

Adı Sinan Paşa İmareti
Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi Namazgah Caddesi Yenişehir/Bursa
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Medresenin kuzeydoğusundaki imaret L planlıdır; kuzeydeki biri yamuk,ikisi dikdörtgen ve doğudaki dikdörtgen planlı bir mekandan oluşur. Kuzey kanatta batıdaki düzensiz dikdörtgen planlı mekan kemerlerle kareye dönüştürülerek kubbeyle örülmüştür. Güney duvarında eksenin doğusundaki bir kapı, kuzey duvarında eksende, batı duvarında eksenin kuzeyindeki birer mazgal pencere ile dışa açılır. Yapının dış duvarları, medrese duvarları gibi moloz taş ve tuğla ile almaşık teknikte örülmüştür. Pek düzenli olmayan duvar örgüsünde genelde bir iki sıra moloz taş, bir iki sıra tuğla kullanılmıştır. Kapı ve pencere kemerleri, aydınlık fenerleri, testere dişi friz tuğlalıdır. Kapı ve pencere söve ve lentonları taştır. Yapının içi tümüyle sıvalıdır. Sıvanın döküldüğü kısımlarda duvarlarda moloz taş ve tuğla, kemerler ve üst yapıda tuğla kullanıldığı anlaşılır
Orjinal Kullanım İmaret
Bugünkü Kullanımı İmaret
Önerilen Kullanım İmaret

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 712    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ağustos 2013 Pazartesi