­ SAAT KULESİ | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Anıt

Süsleme Elemanları
Rutubet
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hükümet konağı karşısında bulunan saat kulesi aşağıdan yukarıya doğru sekiz kaideli olup köşelerde dışa çıkmalı kesme taşlarla yapılmış kaide yukarıya doğru daralmaktadır. Aşağıdan yukarıya doğru daralan sekiz kaideli üçüncü bölümden sonra demir parmaklıklı bir balkonlu bölüm bulunmaktadır. Bu bölümden sonra üç kat daha devam eder. Üstü kubbeli etrafı korkuluklu saha ayaklı ve dört cephede dilimli birer açık bölümler ilçe bütünüyle görülebilmektedir. Yedinci bölümde dört cephede de birer saat yer almaktadır. Kulenin dar yüzlerinde deve gözü pencere ve diğer yüzlerde ise küçük pencereler yer almaktadır. Saatlerin bulunduğu bölümün alt ve üstünde bir dizi stilistik yumurta motifi yer almaktadır.
Su YOK
Elektrik VAR
Isıtma YOK
Orjinal Kullanım Anıt
Bugünkü Kullanımı Anıt
Önerilen Kullanım Anıt
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 463    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2014 Pazartesi