­ MİLETEPOLİS | Kültür Portalı

Miletepolis - Bursa

Adı Miletepolis
Mah. Köy - Mevkii Tahtakavaklı Köyü
Adres Tahtakavaklı Köyü Mustafakemalpaşa/Bursa
Ada h-20-c-18d
Vakfiye
Genel Tanım Mustafakemalpaşa İlçesine 4.5 km. mesafe de, bugünkü Karacabey –Mustafakemalpaşa yolu kenarında yer alır. Ovaya doğru uzanan tepelerin sonuncusu üzerinde kurulmuş Mysia-Bithinya Bölgeleri arasında bağlantıyı sağlayan önemli bir kavşak kenttir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mustafakemalpaşa İlçesine 4.5 km. mesafe de, bugünkü Karacabey –Mustafakemalpaşa yolu kenarında yer alır. Ovaya doğru uzanan tepelerin sonuncusu üzerinde kurulmuş Mysia-Bithinya Bölgeleri arasında bağlantıyı sağlayan önemli bir kavşak kenttir. 1975 yılında karayolu yapımı sırasında ortaya çıkan kalıntılar nedeniyle Kültür Bakanlığınca kurtarma kazıları yapılmıştır. Ortaya çıkmış olan antik malzemenin (Mimari parçalar) bir araya toplandığı görülmektedir. Nekropolü antik kentin kuzey batısında yer almaktadır. Klasik, Helenistik ve Roma Dönemlerinde yoğun, Bizans Döneminde ise daha az yoğunlukta bir yerleşim olduğu saplanmıştır. Antik kentin bazı anıtsal yapılarının kalıntıları günümüze kadar ulaşmıştır.
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Bugünkü Kullanımı Tarım Arazisi
Tescil Kararı 24.11.1996/5527
Yayın Dizini Türk Arkeoloji Dergisi 1977 BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2968    Eklenme Tarihi : 05 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Temmuz 2013 Perşembe