­ KEFEN SÜZEN CAMİSİ | Kültür Portalı

Kefen Süzen Camisi - Bursa

Harita No 28PIVd
Mah. Köy - Mevkii Tayakadın Mahallesi
Adres Tayakadın Mahallesi Süzenler Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran Hoca Mehmet
Vakfiye -
Genel Tanım 7.50 x 8,10 metre iç ölçülerinde olan caminin bütün duvarları moloz taşıyla örülmüş olup, tek kubbelidir. Son cemaat yerinin üstü ise ahşap sundurmalı ve kiremit kaplıdır. Sekizgen ve sağır bir kasnak üzerine oturtulan kubbe, kiremitle örtülmüştür.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1940’lı yıllarda bir şahsa satılan cami, depo ve ev olarak 1950’ye kadar kullanılmıştır. 1950’den sonra Recep Kıryaoğlu ismindeki bir şahıs tarafından satın alınarak, 1953 yılında yeniden tamir ettirilip ibadete açılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Dayakadın Mahallesi Süzenler Caddesinde bulunan cami, Fatih döneminde “Kefen Süzen” adı ile anılan Hoca Mehmet tarafından yaptırılmıştır. 7.50 x 8,10 metre iç ölçülerinde olan caminin bütün duvarları moloz taşıyla örülmüş olup, tek kubbelidir. Son cemaat yerinin üstü ise ahşap sundurmalı ve kiremit kaplıdır. Sekizgen ve sağır bir kasnak üzerine oturtulan kubbe, kiremitle örtülmüştür. Mihrabı sade olup duvar içine gömülmüştür. Yapının doğu, batı ve kuzey duvarlarında yer alan ikişer alt pencere demir parmaklıklı, sivri kemerlidir. Güney duvarındaki alt pencereler örülerek dolap haline gelmiştir. Üst pencereler, kuzey duvarı dışında ikişer adet sivri kemerli olup, kubbe kasnağında pencere yoktur. 1940’lı yıllarda bir şahsa satılan cami, depo ve ev olarak 1950’ye kadar kullanılmıştır. 1950’den sonra Recep Kıryaoğlu ismindeki bir şahıs tarafından satın alınarak, 1953 yılında yeniden tamir ettirilip ibadete açılmıştır. Minaresi 1940’larda cami şahsa satılınca yıkılmış 1950’den sonra yeniden yapılmıştır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991/1730

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2444    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2014 Pazartesi