­ EBE (GÜLBAHAR) HATUN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ebe (Gülbahar) Hatun Türbesi - Bursa

Adı Ebe (Gülbahar) Hatun Türbesi
Envanter No A246-3
Mah. Köy - Mevkii Muradiye Mahallesi
Adres Muradiye Mahallesi Muradiye Camii Haziresi Osmangazi/Bursa
Vakfiye -
Genel Tanım Muradiye Cami haziresinde yer alan, Fatih Sultan Mehmet’in ebesine ait türbede kitabe bulunmamaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Muradiye Cami haziresinde yer alan, Fatih Sultan Mehmet’in ebesine ait türbede kitabe bulunmamaktadır. Yapı dıştan dışa 4,46 x 4,46 metre boyutlarında, oldukça düzgün kare planlı, taş ve tuğla ile örülmüş ayakları birbirine bağlayan sivri kemerler üzerine oturan bir kubbeye sahip, yanları açık bir türbedir. Kemerlerin üzengi düzeyinin hemen alt kısmında ahşap gergiler yer almaktadır. İki sıra kirpi saçağa sahip kubbenin üzeri dıştan kurşunla kaplıdır. Yerden bir metre yükseklikte, mermerden Ebe Hatun’un sandukası bulunmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991 ve 13.08.2011/6061

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2042    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2014 Pazartesi