­ KAYHAN HAMAMI / KAYIHAN HAMAMI | Kültür Portalı

Kayhan Hamamı / Kayıhan Hamamı - Bursa

Kayhan Hamamı 15. yüzyıl başında Vezir Koca Mehmed Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kesme taş ve tuğla ile inşa edilen ve Dülgerler, Ağaççılar, Mehmed Ağa Hamamı olarak da bilinen bina, çifte hamam tipolojisine sahiptir. 18. ve 19. yüzyıllarda çeşitli yangınlar geçirerek tamirat gören hamam, yaklaşık yüz yıl özgün işleviyle değil, depo ve imalathane olarak kullanılmıştır. 2010 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama yoluyla mülk sahiplerinden on yıllığına devir alınan Kayhan Hamamı restorasyon çalışmalarının ardından sosyo-kültürel amaçlı kullanılacaktır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Hamam
Kültür Turizmi
Bursa merkezden Cumhuriyet veya Atatürk Caddelerinden İnönü Caddesi'ne yürüyerek Kayhan Cami'sinin yanında bulunan hamama ulaşılabilir.
Kayhan Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4465    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba