­ ESKİ AYNALI ÇARŞI | Kültür Portalı

Eski Aynalı Çarşı - Bursa

Orhan Gazi’nin Hisar dışında kurduğu Külliyenin hamamı olan yapı, aynı zamanda şehrin ilk çarşı hamamıdır. Yapım tarihi olarak Orhan Camii’nin de yapım tarihi olan 1339 yılı kabul edilmektedir. Çifte Hamam özelliğine sahip yapı, 16. yüzyıla kadar çarşının ihtiyacını karşılarken, 1584’te meydana gelen yangında büyük hasar görmüştür. Yapılan onarımlar sonrasında kadınlar kısmı hamam, erkekler kısmı ise kahve olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1958 Çarşı yangınından sonrada onarım gören yapı, bu gün Bursa’nın simgeleri haline gelmiş bazı turistik ürünlerin satıldığı bir çarşı olarak işlev kazanmıştır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Çarşı
Bursa merkezinde Hanlar Bölgesi Kapalı Çarşı içinden geçiş bulunmaktadır.
Osmangazi Mahallesi Hanlar Bölgesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13970    Eklenme Tarihi : 11 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2021 Cuma