­ TAVUK DOLMASI | Kültür Portalı

Tavuk Dolması - Burdur

Orta boy bir tavuk yıkanıp temizlenir. Bir tavada bir su bardağı sıvı yağ ile kıyılmış iki soğan kavrulur. Daha sonra tavuğun ciğerleri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. İçine kırmızıbiber, salça ve bir su bardağı su eklenip kaynatılır. Önceden ayıklanmış ve yıkanmış pirinç veya arzuya göre bulgur katılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen harca baharat, tuz, kuş üzümü, çam fıstığı veya soyulmuş badem katılarak karıştırılır. Hazırlanan bu harç, tavuğun içine doldurulur ve tavuk, bir iğneyle dikilir. Bir tencereye yerleştirilir ve üzerine su eklenerek pişirilir. Geniş bir tavada tereyağı eritilir ve tavuk buraya alınır, çevrilerek kızartılır. Üzerine biraz tavuk suyu döküldükten sonra servise hazırdır. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1017    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe