­ İNCİR DOLMASI | Kültür Portalı

İncir Dolması - Burdur

10-15 kadar kuru incir, ılık suda ıslatılır. Daha sonra incirlerin sap kısımları kesilir ve içleri işaret parmağıyla oyulur. Oyulan bu boşluklara ceviz doldurulur. İncirler bir dığana (tavaya) dizilir. Üzerine yarım kaşık tereyağı, yarım çay bardağı su ve süt konur. Kapağı örtülür ve pişinceye kadar kaynatılır. İstenilirse içine pekmez de konulabilir. Servis yapılmadan önce incir tatlılarının üzerine süt kaymağı konulur. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü. İncir dolması: egebasım.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 919    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe