­ MISIR TABTABI | Kültür Portalı

Mısır Tabtabı - Burdur

Bazlama gibi yapılır. Normal un yerine mısır unu kullanılır. Hamur, tepsinin üzerine yayılırken elle yayılır ve avuç içiyle vurulur. Çıkarılan “tap tap” seslerinden dolayı “mısır tabtabı” denilmiştir. Bu ekmek çabuk bayatladığı için hemen tüketmek gerekir. “Mısır şibiti”nden farkı “tabtab”ın katı olması ve bir tepsinin içinde pişirilmesidir. “Şibit” duru olur ve sacın üzerinde pişirilir. Nas Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Görüntülenme Sayısı : 1410    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe