­ GÖLHİSAR KAVURMASI | Kültür Portalı

Gölhisar Kavurması - Burdur

Saç kavurması, yaklaşık 60 yıl kadar önce Ahmet Serttaş (Yanık Ahmet) tarafından çevreye tanıtılmış ve Gölhisar çevresinde Gölhisar kavurması olarak isim yapmıştır. Küçükbaş hayvanın iç ve kuyruk yağı ince ince doğranarak bir tabağa konur. Ayrıca kesilmiş küçükbaş veya büyükbaş hayvanın dinlendirilmiş eti sinirlerinden arındırılarak yaprak şeklinde doğranır. Ardıç veya meşe odunu ile tutuşturulmuş ocak üzerine konan saçta iyice eritilmiş iç yağı içine bir parça veya üç porsiyonluk et konur. Kevgir ile çevrilerek hızlı bir şekilde pişmesi sağlanır. Pişmesine yakın tuzlanarak karıştırılır. Soğan ve domates eşliğinde servis yapılır. Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü İstanbul:egebasım.

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1428    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe