­ SULTANZADE (SOMUNCU) CAMİİ | Kültür Portalı

Sultanzade (Somuncu) Camii - Bolu

Adı Sultanzade (Somuncu) Camii
Mah. Köy - Mevkii Tabaklar
Adres Tabaklar Mahallesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Tabaklar Mahallesi, 1 pafta, 5 ada, 1 parselde yer alan cami, dikdörtgen planlı ve düz tavanlıdır. Yığma kargir tekniğinde inşa edilmiştir. Son cemaat yerinin sağından ahşap kadınlar mahfiline çıkılmaktadır. Yarım silindirik niş şeklinde mihrabı ve soğan kubbeli ahşap bir mimberi vardır. Caminin dikdörtgen formlu pencereleri iki sıra halinde simetrik olarak yerleştirilmiştir. Kirpi saçaklıdır. Güneyinde kubbe ile örtülü şadırvan yer almaktadır. Kırma çatısı marsilya tipi kiremitle örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı -