­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Bolu

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Tabaklar Mahallesi
Adres Tabaklar Mahalesi Paşaköy Caddesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Tabaklar Mahallesi, Paşaköy Caddesi, 2 pafta, 343 ada, 136 parselde yer alan yapı, bodrum + zemin + 1 katlıdır ve ahşap çatkı arası kerpiç dolguludur. Yapıya sokağa bakan cephesinde ortada yer alan çift kanatlı ahşap kapı ile girilmektedir. Ayrıca sağda bodrum kata girişi sağlayan tek kanatlı ahşap bir kapı daha mevcuttur. 1. kat ahşap konsollarla desteklenen çıkma şeklinde düzenlenmiştir. Yan cephelerde de ortada saçağa kadar uzanan çıkmalar yer almıştır. Ön cephe 1. katta ortada yarı çıkma yarı gömme ahşap korkuluklu bir balkon yer almıştır. Ahşap balkon direkleri çatı üzerinde ortada yer alan çıkmayı desteklemektedir. Yapıda ahşap söveli dikdörtgen formlu pencereler vardır. Ön cephe 1. kat pencereleri ise sonradan değiştirilerek daha büyük boyutlu pencereler kullanılmıştır. Giriş cephesinde üst kat köşeleri taş sövelidir. Kırma çatı ile örtülüdür. Ahşap saçaklıdır.
Ayrıntılı Tanımı -