­ ÇİFTE MİNARELİ CAMİİ-HAMİDİYE CAMİİ | Kültür Portalı

Çifte Minareli Camii-Hamidiye Camii - Bilecik

Harita No 30L-ıııa
Adres Söğüt ilçe merkezi
Kitabe Var (3 adet)
Vakfiye Var (3 adet)
Genel Tanım İki minareli, merkezi kubbeli, kesme taşla inşa edilmiş bir camidir. Son cemaat yerinin alt pencereleri basık, üst pencereleri sivri kemerlidir. Kapının köşeleri ve söveler kesme taşlı, diğer yüzeyler sıvalı ve badanalıdır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Enine dikdörtgen planlı bir son cemaat yeri, alışılmışın dışında revak sistemiyle değil, pencereli kapalı bir hacim olarak inşa edilmiştir. Minareler son cemaat yeri ile cami ana kütlesi arasındaki köşelerdedir. Dört ağırlık kulesinin ortasında yükselen kubbe kurşun kaplıdır. Büyük bir mimari değer taşımayan caminin yan cephelerindeki sivri kemerli sağır nişlerin içi çini plakalarla kaplanmıştır.
Tescil Kararı G.E.E.A.Y.K 10.09.1977/A-756
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1672    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba