­ BÖRÜLCE SALLAMASI | Kültür Portalı

Börülce Sallaması - Balıkesir

Börülce Türkiye' de daha ziyade Balıkesir' de yetiştirilen ve yemek çeşitleri yapılan bir sebzedir. Sallama ya da sıyırma da denilen bir haşlama salatasıdır.

Börülce Sallaması Malzemeleri Nelerdir?

  • Haşlanmış börülce
  • Zeytinyağı
  • Koruk suyu
  • Sarımsak

Börülce Sallaması Nasıl Yapılır? 

Haşlanmış börülcenin üzerine zeytinyağı ve koruk suyu ile döğülmüş sarımsaktan oluşan bir karışım ilave edilir ve servis yapılır.

Kaynakhttp://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 3186    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2020 Çarşamba