­ ÜÇPINAR KÖYÜ TÜMÜLÜSÜ | Kültür Portalı

Üçpınar Köyü Tümülüsü - Balıkesir

Adı Üçpınar Köyü Tümülüsü
Harita No
Mah. Köy - Mevkii Üçpınar Köyü
Adres Merkez paşaalanı Mah.
Diğer Özellikler
Genel Tanım Üçpınar Köyü Kepenekli Mevkiinde yer alır MÖ. VI. yüzyıla tarihlenen Üçpınar Tümülüsü Akhamenidler dönemine aittir. İçinde karşılıklı 70x192 cm. boyutlarında iki klinesi bulunan odanın içten içe derinliği 118 cm, genişliği 192 cm, yüksekliği 180 cm' dir ve blok mermer taşlardan yapılmıştır. Kazı çalışmaları 1988 yılında Bursa Arkeoloji Müzesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Tümülüsün girişinde bulunan iki atla koşulan arabaya ait parçalar ile at koşumlarına ait buluntular bize cenazeyi taşıyan arabanın, sahibine son görevini yaptıktan sonra buraya konduğunu göstermektedir. Bu buluntulardan hareketle tümülüs ve at arabası orjinaline uygun şekilde yapılarak Bursa Müzesinde teşhir edilmektedir.
Tescil Kararı BKTVKK’un 21/02/1989 – 407 sayılı kararı
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 1476    Eklenme Tarihi : 03 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Temmuz 2014 Perşembe