­ PORDOSELENE KULESİ | Kültür Portalı

Pordoselene Kulesi - Balıkesir

Pordoselene Uygarlığı’nın yeri olarak gösterilen Maden Adası'nın tepesindeki kuledir. Midilli Adası, etrafındaki adalar ve Edremit Körfezini gözetlemek için yapılmıştır. İ.S. VIII. yüzyılda tekrar inşa edildiği kaydedilmektedir. Pordoselene aslında Pirgos Keneti’ni sembol eder. Yapıldığı dönemde düşmanları görebilmek için yapılan bu kule Kilikya korsanları tarafından yıkılmıştır.

Kaynak: http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65920/dogal-guzellikler-ve-mesire-yerleri.html, adresinden 03.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Balıkesir Ayvalık- Maden Adası Ayvalık merkezden Alibey (Cunda) Adasına gelindiğinde Maden caddesi yönünde ilerleyerek Maden Adasına 20-30 cm. sığlıkta bir kum bankıyla bağlanır. Ayrıca şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Ayvalık Alibey (Cunda) Adası - Maden Adası

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11733    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Eylül 2021 Pazartesi