­ LEKA MANASTIRI | Kültür Portalı

Leka Manastırı - Balıkesir

Dalyan Boğazı'nın körfeze girerken sol yakadaki zeytin ağaçlarının arasından görünen boğaza hakim manastırın. geleneksel manastır yapısının korunmuş olması, yapımında keşişlerin çalışmış olmasındandır. 1835 yılında yapıldığı belirtilen, zeytin ormanının içinden yükselen, kıyıdaki tüm güzelliklerin içinde, boğazın kenarında olan yapı onarım görmüş olmasından dolayı anıtsal mimarisini sergilemeye devam eder. İçindeki kilise, yatakhane, mutfak, kitaplık, idari işler ile ilgili odalar, çamaşırhane, konuk odaları gibi manastırı oluşturan mekânlar belli bir düzen içinde konumlandırılmıştır. 1992 yılında Komili ailesi tarafından etrafındaki zeytinlikler ile birlikte satın alınan manastır restorasyonla şahsi mülke çevrilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Ziyaretlere kapalıdır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Manastır
Ayvalık Cunda Adası 'nda şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Ayvalık Cunda Adası / Balıkesir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3610    Eklenme Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Nisan 2022 Çarşamba