­ ÇİNGENE PİLAVI | Kültür Portalı

Çingene Pilavı - Aydın

Çingene Pilavı Malzemeleri Nelerdir?

  • 250 gr Çökelek
  • 2 Adet domates
  • 4 Adet biber
  • 1 Adet salatalık
  • ½ Demet maydanoz
  • 1 Adet soğan ya da birkaç adet taze soğan
  • 1 Tutam kekik
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 10 Adet zeytin

Çingene Pilavı Nasıl Yapılır? 

Yıkanıp küçük, küçük doğranan domates, biber ve salatalık çökeleğe karıştırılır. Soğan ve maydanoz ince kıyılır ve malzemeye ilave edilir. Üzerine tuz, zeytinyağı ve kekik eklenir, karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzeri zeytin ile süslenir. Kahvaltı için ideal bir yemektir.

Kaynak: Mihrinur Gülal

Aydın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4627    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2020 Perşembe