­ SİLOR | Kültür Portalı

SİLOR - Artvin

Hamur İşi bir yemek çeşitidir. ,su, süt, yumurta ve un ile yoğrularak elde edilen hamurdan yufka açılır ve açılan yufkalar saç üzerinde veya sobo üzerinde hafifçe pişirilir pişen yufkalar rulo şeklinde sarılır 2cm kalınlığında kesilir tepsilere dizilerek fırında kızartılır. Tepsiye dizili şekilde su ile ıslatılarak hafif yumuşaması sağlanır ve üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek fırında 10 dakika kızartılarak yenen Artvin ilimize ait bir hamur işi çeşitidir.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1023    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba