­ SELAHATTİN YAMAKOĞLU EVİ | Kültür Portalı

Selahattin Yamakoğlu Evi - Artvin

Yapım Tarihi Bilinmiyor.
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Ahşap ve tuğla malzeme bir arada kullanılmıştır. Yapının üzeri kırma çatıyla kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar Günümüze kadar kısmi onarımlar geçirmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Arhavi İlçesi, Aşağı Hacılar mahallesi’nde bulunan konut düz bir arazi üzerinde iki katlı olarak yapılmıştır. Kitabesi bulunmadığından hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir. Yöredeki tipik Arhavi evlerinin bir örneğidir. Bu evlerin en büyük özelliği dolgu duvar tekniğiyle yapılmış olmasıdır. Ahşap ve tuğla malzeme bir arada kullanılmıştır. Yapının üzeri kırma çatıyla kapatılmıştır. Süsleme açısından oldukça sade bırakılmıştır. Günümüze kadar çeşitli dönemlerde tadilatlar geçirmiş ve hala konut olarak kullanılmaktadır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 29.11.2007/1393