­ KİREÇLİ KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Kireçli Köyü Camii - Artvin

Yaptıran Bilinmiyor.
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Caminin giriş kapısı üzerinde bulunmaktadır.
Vakfiye Caminin giriş kapısı üzerinde bulunmaktadır.
Genel Tanım Oldukça küçük ölçülerde yapılan cami yaklaşık kare planlıdır. Üzeri kırma çatıyla kapatılmıştır.
Yapılan Onarımlar Köylülerce yapılan kısmi onarımlar dışında orijinalliğini muhafaza etmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Arhavi, Kireçli Köyü’nde bulunan cami iki katlı olarak inşa edilmiştir. Oldukça küçük ölçülerde yapılan cami yaklaşık kare planlıdır. Üzeri kırma çatıyla kapatılmıştır. Düzgün kesme taş malzeme kullanılarak yapılan caminin mihrabı alçıdandır. Giriş kapısının üzerinde mermer levha üzerinde caminin yapım kitabesi bulunmaktadır. Kitabeye göre camii 1880 yılında inşa edilmiştir. Kitabede yapıyı yapan veya yaptıranla ilgili herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Cami çeşitli dönemlerde tamiratlar görerek yenilenmiştir. Giriş kapısı yuvarlak kemerlidir ve ahşap malzemelidir. Camide son cemaat yeri bulunmamaktadır. Süsleme açısından oldukça sade bırakılmıştır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 16/03/2006-579