­ MANTI | Kültür Portalı

Mantı - Ankara

Mantı Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 kilogram un Aldığı kadar un (sert hamur için)
  • Alabildiği kadar tuz

        Sos için malzeme :

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Arzuya göre sarımsaklı yoğurt

Mantı Nasıl Yapılır?

İç malzemenin yapılışı: İnce ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz ve baharatlar hep birlikte karıştırılarak hazırlanır. Sosun yapılışı: Tereyağı bir tavada orta ateşte eritilir. İçine salça konularak birkaç kez karıştırılır. Nane ve baharat ilave ederek ateşten alınır. Un, yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur pazılara ayrılır ve 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra pazılar yuvarlak olarak açılır. Küçük kareler halinde kesilir. Hazırlanan iç malzeme karelerin ortasına konarak dört bir uçları birleştirilir. Yapılan mantılar yeterince su konulmuş bir tencerede pişirilir. Haşlanan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökülerek servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 1362    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2019 Çarşamba