­ ÇUBUK KELEK TURŞUSU | Kültür Portalı

Çubuk Kelek Turşusu - Ankara

Çubuk Kelek Turşusu Malzemeleri Nelerdir? 

  • Kelek
  • Domates
  • Biber
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Sirke
  • Su
  • Tuz

Çubuk Kelek Turşusu Nasıl Yapılır?

Keleklerin dışı yıkanır soyulur. Sap kısmından kesilerek içindeki çekirdek kısmı çıkarılır. İçine konulmak üzere salata karışımı hazırlanır. (Domates, biber, maydanoz, dere otu ve tuz biraz sirke) hazırlanan karışım keleklerin içine doldurulur. İçleri doldurulan kelekler fıçı veya tenekelere koyulur. Üzerine daha önce hazırlanan tuzlu su (tuz, su, sirke) koyulur. 30 gün serin bir ortamda bekletilerek tüketime hazır hale getirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 2197    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2019 Çarşamba