Çıkınağıl Asıdası - Ankara
MALZEMELER
500 gram un
3 yemek kaşığı tereyağı
Alabildiği kadar pekmez
YAPILIŞI
Tereyağı eritilip içine pekmez dökülerek iyice ısıtılır. Tereyağlı pekmezin üzerine un ağır ağır dökülerek sürekli karıştırılır, bu karıştırma işlemi tereyağlı pekmez karışımı unla iyice yedirilinceye kadar kavrularak devam eder ve asıda hazırlanmış olur.
Servis
Asıda iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2120
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
19 Temmuz 2017 Çarşamba