­ AMASYA KETE | Kültür Portalı

AMASYA KETE - Amasya

• 1 yemek kaşığı kuru maya

• 1 su bardağı dövülmüş ceviz

• 1 su bardağı sıvıyağ

• Su, tuz, yumurta sarısı

Yapılışı : Un elenir. Maya ezilir. Tuz ve su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması için bekletilir. Yumruk büyüklüğünde parçalar alınır. Altına üstüne un serpilerek oklava ile bezeler açılır. Tüm yüzüne cevizli yağ sürülerek hamur rulo haline getirilir. Hamur oklava veya elle üzerine un serpilerek 1 cm kalınlığında inceltilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür odun ateşi fırınında kızarana kadar teker teker pişirilir. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürülür.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1104    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi