­ ŞEYH ABDURRAHİM RUMİ HAZİRESİ | Kültür Portalı

Şeyh Abdurrahim Rumi Haziresi - Amasya

Adı Şeyh Abdurrahim Rumi Haziresi
Harita No 26-30-2C
Mah. Köy - Mevkii Camiicedit Mah. Merzifon
Adres Camiicedit Mah.
Vakfiye -
Genel Tanım Merzifon ilçesi Camiicedit Mahallesinde Lise caddesiyle Eren Sokağın kesiştiği yerde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Alanda yer alan mezar taşlarının tarihinden geçen yüzyılda mezarlık haline getirildiği anlaşılmaktadır. Alanın kuzey kenarında yer alan, bir adet büyükçe ve onarılmış mezar, muhtemelen mezarlığa ismini veren şahsa aittir. Etrafında yer alan kırk kadar mezar daha basit şekilde yapılmış olup, Cumhuriyetten sonraya aittir. Kitabeli olan mezar taşları eski eser niteliği arzetmektedir. Mezarlık olması nedeniyle sık ağaçlıklı, yeşil bir saha olarak korunagelmiştir. Ortada susuz, basit, kurnalı bir çeşme bulunmaktadır. Alan içinde anıtsal ve çevresel nitelikte eser mevcut değildir.
Orjinal Kullanım Hazire
Bugünkü Kullanımı Mezar

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 517    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe