­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Hacıyahya Mah. Ğümüşhacıköy
Adres Hacıyahya Mah. No: 14-16
Vakfiye -
Genel Tanım Konut ilimizde Gümüşhacıköy ilçesi, Hacıyahya mahallesinde Gümüş caddesinin, Gümüş beldesi yönünde sağ kenarında, İmirler sokak ile gümüş caddesinin kesiştiği 67 parsel üzerinde yer almaktadır. İki katlıdır. Cadde ve sokak üzerine hafif çıkmalıdır.
Yapılan Onarımlar Yapı yıkılarak yeniden kurul kararıyla yapılandırma olmuştur.
Ayrıntılı Tanımı Sivil mimarlık örneği tescilli konut, Gümüşhacıköy ilçesi, merkez Hacıyahya mahallesi, Gümüş Caddesi üzerinde caddenin sağ kenarında İmirler sokakta caddenin kesiştiği 67 parsel üzerinde yer almaktadır. 1 nolu tescilli konuta yakın parsel teşkil etmektedir. Söz konusu parselin güneyinde tek katlı ahşap konutlar, doğusunda tescilli Belediye Marif Hamamı yer almaktadır. Ahşap karkas çatkı arası kerpiçle inşa edilmiş, beşik kırma çatılı ve alaturka kiremitle örtülüdür.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 986    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi