­ KONUT | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Anıt

Süsleme Elemanları B
Rutubet B
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sokak köşesinde iki katlı olarak yapılan yapının ana duvarları ahşap çatkı arası tuğla örgülü ve arası sıvalıdır. Yapı dört cephede de, birinci kattan çıkan kolonlar üzerinde yer alan ahşap konsollarla, ikinci kat çıkmalı olarak düzenlenmiştir. Girişi kuzeydeki çift kanatlı, ahşap kapıyla sağlanmaktadır. Kapı üzerinde sivri kemerli ikiz pencere bulunmaktadır. Birinci kattaki diğer pencereler ve ikinci kattaki pencereler giyotin ahşap çerçevelidir. Kuzey cephede yer alan üçgen alınlık kısmı çatı katı şeklinde düzenlenmiş olup, giyotin çerçeveli pencerelerle biçimlendirilmiştir. Güney cephesi yine simetrik olup, ahşap konsollara oturan orta bölüm çıkmalıdır. Üst örtü ahşap kırma çatılı alaturka kiremitle örtülüdür.
Su VAR
Elektrik VAR
Isıtma VAR
Orjinal Kullanım Konut
Bugünkü Kullanımı Konut
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı 5635
Yayın Dizini

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 211    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma