­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Amasya

Adres Köprübaşı sok. No: 2
Pafta 30.30T-d
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Merzifon Küçükbaşı Sokakta yer alan yapı sokak köşesinde sokak biçimine uydurularak, çatı katı dahil üç katlı olarak inşa edilmiştir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Üç katlı olarak yapılan konutun duvarları ahşap çatkı arası tuğla örgülü, üzeri sıvalıdır. Doğu cephesi ahşap konsollar üzerine oturmakta olup, çıkmalıdır. Bu cephede birinci katta pencereler dikdörtgen giyotin çerçeveli ve demir parmaklıklıdır. İkinci kattaki pencereler giyotin çerçeveli sivri alınlıklıdır. Çatı katında ahşap parmaklıklı iki küçük pencere bulunmaktadır. Kuzeydeki bahçeye bakan çift kanatlı kapıdan avluya geçilir. Doğudaki iki yönde çıkılan merdivenlerle sol tarafta birinci kata çıkılır. Doğu cephesindeki pencereler çift kanatlı ahşap giyotin çerçeveli ve alınlıklıdır. Çatı katı doğuda balkon şeklinde düzenlenmiş olup, ahşap korkuluklarla çevrilidir. Üst örtü kırma çatılı ve alaturka kiremitle örtülüdür.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 463    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma