­ İĞNECİ BABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

İğneci Baba Türbesi - Amasya

Mah. Köy - Mevkii Dere Mah
Adres -
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Amasya Merkez Dere Mahallesi Kocacık Çarsısı Çıtak İşhanı karşısında yer alır. Dış cephesi kemerli olup, demir çerçeve ve renkli cam ile kapatılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının içerisinde İğneci Baba ve oğluna ait iki sanduka yer alır.
Yapılan Onarımlar Türbe 1983 yılında bina ve mezarlar, özel bir şahıs tarafından onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Girişin alt kısmında çiçek bezemeli fayanslar ile kaplı abdest alma yerleri vardır. Kuzey güney istikametinde uzanan dikdörtgen planlı yapının içerisinde, kuzey doğu tarafında İğneci Baba ve oğluna ait yanyana iki adet sanduka bulunmaktadır. Güney cephesinde yivli bir minber ve çeşitli renk ve desende bezemeli çinilerle kaplı mihrabı bulunmaktadır. Duvarların alt kısımları, süpürgeliklerden itibaren 1 m. çinilerle kaplanmıştır
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2877    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı