­ BELEDİYE ESKİ BİNASI | Kültür Portalı

Belediye Eski Binası - Amasya

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye Başkanlığı
Yapım Tarihi 20. yy. başı
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım Yeşilırmak kenarında Valilik Binasının sağında bodrum üzeri iki katlı olarak inşa edilmiştir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kareye yakın dikdörtgen planlı, doğu-batı yönünde, Yeşilırmak Nehri kenarında inşa edilmiş olan binaya, güney cepheden kule şeklinde yükselen cepheden taşıntılı kısımdan orta sofaya, buradan basamaklarla ikinci kat holüne çıkılmaktadır. Yapıda sivri kemerli pencere açıklıkları bulunmaktadır. Üst örtü ahşap kırma çatılıdır. Bodrum üzeri iki katlı olarak inşa edilmiş olup, beden duvarlarında moloz taş, köşelerde ve girişte ise düzgün kesme taş malzeme kullanılmıştır. Amasya’nın eski belediye binasıdır. 12 Haziran 1919’da M. Kemal Atatürk Amasya’ya geldiğinde ilk ağırlandığı binadır
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1758    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı