­ PİŞİ (BİŞİ) ERDEK | Kültür Portalı

Pişi (Bişi) Erdek - Ağrı

Malzemeler: Un Tuz Maya Su yada Süt YAPILIŞI: Bütün malzemelerin katılımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanınca, derince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulur, bu yağ yüksek ateşte kızdırılır, hamurdan bezeler alarak ellerinizle çeşitli şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır. Servisi sıcak yapılır. Kaynakça:" (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
Görüntülenme Sayısı : 1962    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba