Pişi (Bişi) Erdek - Ağrı
Malzemeler:
Un
Tuz
Maya
Su yada Süt
YAPILIŞI:
Bütün malzemelerin katılımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanınca, derince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulur, bu yağ yüksek ateşte kızdırılır, hamurdan bezeler alarak ellerinizle çeşitli şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır. Servisi sıcak yapılır. Kaynakça:" (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1962
Eklenme Tarihi :
23 Şubat 2013 Cumartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba