­ GOŞTEBERG ET | Kültür Portalı

Goşteberg Et - Ağrı

Malzemeler: Genç kuzu veya oğlak eti Tereyağı Salça soğan Gosteberg adı verilen dağ otu Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır. Kaynakça:" (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
Görüntülenme Sayısı : 2903    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba