Goşteberg Et - Ağrı
Malzemeler:
Genç kuzu veya oğlak eti
Tereyağı
Salça
soğan
Gosteberg adı verilen dağ otu
Hazırlanışı:
Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır. Kaynakça:" (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2903
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba