­ ERİŞTE | Kültür Portalı

Erişte - Ağrı

Erişte Malzemeleri Nelerdir?

  •  
  •  

Erişte Nasıl Yapılır? 

Evde kesilen erişte ve yeşil mercimekle hazırlanır. Önceden haşlanan yeşil mercimek, erişteyle kaynatılıp süzüldükten sonra yağlanmış tencerenin tabanına patates dizilir, üzerine mercimekli karışım konur. Son olarak üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir ve patatesler kırmızı renk alıncaya kadar pişirilir. Ters çevrilip servis edilen bu yemek, kimi zaman patates yerine lavaş ekmeği ile de yapılır.

Kaynak: " (2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."

Ağrı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1837    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2020 Pazartesi