­ PİRİNÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Pirinç Çorbası - Afyonkarahisar

Pirinç Çorbası Malzemeleri Nelerdir?

1 SU bardağı pirinç 3-4 su bardağı et suyu 5-6 su bardağı su (pirinci haşlamak için) 1 su bardağı haşlanmış, kabukları çıkarılmış nohut) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası yada 1 adet rendelenmiş domates Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

Ayıklanıp yıkanmış pirinç iyice özleşene kadar haşlanır. İçine et suyu ve haşlanıp kabukları çıkarılmış nohut eklenir. Bir taşım daha kaynatılır. Tuzu eklenir. Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz , karabiber, tereyağlı domates ve kırmızı biberle iyice kavrulmuş yağ gezdirilerek servis edilir.

Not : Arzuya göre çorbaya kıyma da eklenebilir.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018

Görüntülenme Sayısı : 1167    Eklenme Tarihi : 17 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Şubat 2020 Cuma