­ PALİZE | Kültür Portalı

Palize - Afyonkarahisar

Malzemeler: 5 su bardağı su Yarım su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı ceviz veya badem 1,5 su bardağı şeker Hazırlanışı: Su, şeker ve nişasta bir tencerede sürekli karıştırılarak nişasta kokusu gelene kadar pişirilir. Koyulaşınca kâselere boşaltılır. Üzerine badem veya ceviz ile süslenerek soğumaya bırakılır. Palize şekersiz de hazırlanabilir. Şekersiz hazırlandığında bir tepsiye dökülüp, soğuyunca baklava dilimi veya kare şeklinde kesilir. Üzerine pekmez ya da tarçın kullanılabilir.
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1585    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba