­ TEKEL ESKİ BİNASI | Kültür Portalı

TEKEL ESKİ BİNASI - Afyonkarahisar

Yapım Tarihi Erken Cumhuriyet Dönemi
Yapan Yok
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Afyon İli, Merkez, Hacı Mahmut mahallesi, Dervişpaşa caddesi, Milli Birlik Caddesi köşesindedir. İki katlıdır. Yanında Özel İdare Binası ve Tekele ait boş arsa vardır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Afyon İli Merkezinde, Hacı Mahmut mahallesinde Milli Birlik Caddesi üzerinde 2 katlı kâgir bir yapıdır. Yanında boş bir arazi vardır. Tekel bu binayı boşaltmış, Afyon Belediyesinin mülkiyetindedir. İç kısımda küçük küçük odalar mevcuttur. Herhangi bir süsleme yoktur. Birinci kata birkaç merdivenle çıkılmaktadır. Altta bir bodrum kat mevcuttur. Binanın iç kısmı mevcut kullanıma el vermediği Afyon Belediyesi yetkililerince ifade edilmiş, yanındaki arsa ile beraber bir bina yapmak üzere bu yeri satmak istemektedirler. Tekel eski binası yanında İl Özel İdare Binası, arsası yanında ise Özel İdarenin 3 katlı lojmanı vardır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı EKTVKK,2720,09.04.2004-EKTVKK,2330,02.05.2003-EKTVKK,1242,13.10.2000-EKTVKK,206,13.12.1996
Yayın Dizini Yok
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita, Kroki
Revizyon Yok
Görüntülenme Sayısı : 1060    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma