­ İL ÖZEL İDARE BİNASI | Kültür Portalı

İL ÖZEL İDARE BİNASI - Afyonkarahisar

Yapım Tarihi Yok
Yapan Yok
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Anıtparkı çevreleyen Derviş Paşa caddesinin kuzeybatısındaki hafif yokuş boyunca uzanan yapıların arasındadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Erken Cumhuriyet yapısı olmakla birlikte arka bölümü tescil öncesi eklentiler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Arazi eğimine göre düzenlenmiş girişli, bodrumlu yapıdır. Her iki kat da aynı planlı, ortada koridor ve her iki yanda odalar bulunmaktadır. Başka bir koridorla arka bölümde bulunan odalara bağlanmıştır. Ortada bahçe bölümü vardır. Dış görünümü olarak pencere üst ve altları çıkıntılı olup diğer yapılarla uyumludur. Giriş kapısı üstü küçük, balkon çıkıntılı olup demir korkuluklu ve tüm penceredir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı EKTVKK,206,13.12.1996
Yayın Dizini Yok
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita, Kroki
Revizyon Yok
Görüntülenme Sayısı : 2232    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma