­ HÜKÜMET KONAĞI (BAYAT) | Kültür Portalı

HÜKÜMET KONAĞI (BAYAT) - Afyonkarahisar

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş İl Özel İdare
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım --
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Son yapılan onarımlarla pencereler PVC doğramaya dönüştürülmüştür. Zeminler seramik, su basman yükseltisi mermerle kaplanmıştır. Taş yüzeyler ise beyaz derzler siyah boya ile boyanmıştır. Ayrıca iç girişe otomatik cam kapı yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Ön çıkmalı cepheli, iki katlı, dikdörtgen planlı bir yapıdır. Yapının köşeleri, kat araları, pencere söveleri ile ön çıkmanın alt giriş kemerleri ile ayakları kesme taştandır. Saçaklı, kiremit kaplı, kırma çatılı ve olukludur. Giriş yanlarda dar, önde geniş basık yuvarlak kemerlidir. Üst çıkmada yanlarda dar, önde geniş bir pencere olup, her iki yanda altta ve üstte ikişer pencere bulunmaktadır. Her iki yan cephede alt ve üstte üçer, arka cephede ise üstte değişik boyutlarda dört pencere, altta yalancı iki pencere bulunmaktadır. Arka cephede, doğu yarıya bitişik tek katlı, alt kat yüksekliğinde kalorifer bölümü olup, bacası duvara bitişik çatı boyunca yükseltilmiştir. Bahçenin arka köşesinde garaj ve depo bulunmaktadır. Dört basamaklı ve kemerli giriş boşluğundan yuvarlak kemerli iki kanatlı kapı ile girilen iç giriş bölümündeki otomatik kapı ile alt kat salonuna girilir. Alt kat kuzey duvar ortasında üst kata çıkış merdiveni, tuvalet, lavabo her iki yanda basık kemerli kapılarla girilen ikişer oda vardır. Üst kat salonunun her iki yanında yine ikişer oda ile orta oda ve tuvalet bulunmaktadır.
Tescil Kararı EKTVKBK 220 15.01.2005-EKTVKBK 658 20.10.2005
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1047    Eklenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Temmuz 2014 Pazartesi