­ ÇARŞI CAMİ (BOLVADİN) | Kültür Portalı

ÇARŞI CAMİ (BOLVADİN) - Afyonkarahisar

Yaptıran --
Yapan --
Kitabe --
Vakfiye --
Genel Tanım Taş örgü sistemi ile yapılan caminin köşeleri ve söveleri kesme taş ile yapılmış olup, moloz taş örgülüdür. Kırma çatılı ve Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Güneydoğu ve kuzeybatısında iki minaresi vardır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı 1951 yılında moloz taş örgü sistemi ile yapılmış olan Çarşı Camii’nin pencere ve bina köşeleri kesme taş ile yapılmıştır. Çatısı kırma çatı tekniği ile kapatılıp marsilya kiremit ile kaplanmıştır. Cami içerisinde ise sıva üzerine kalıp tekniği ile Arapça yazılar ve süslemeler bulunmaktadır. Caminin güneydoğu ve kuzeybatı köşelerinde olmak üzere iki minaresi bulunmakta olup, kuzeybatı köşesindeki minare 5 yıl önce beton kullanılarak yapılmıştır. 1950’li yılların taşra cami mimarisi özelliklerini gösteren caminin iç kısmında ahşap kubbe ve cephesinde gül pencereler bulunmaktadır.
Tescil Kararı EKTVKK 1877 29.03.2002-EKTVKK 2257 24.01.2003-EKTVKBK 4259 27.05.2010
Yayın Dizini --
Ekler --
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1770    Eklenme Tarihi : 05 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ağustos 2014 Salı