­ PİRİNÇ TAVASI | Kültür Portalı

Pirinç Tavası - Adıyaman

Pirinç Tavası Malzemeleri Nelerdir? 

  • Biber (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Patlıcan (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Kabak (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Salatalık (Yazdan kurutulmuş) 10 Adet
  • Pirinç 1 Kg.
  • Biber salçası 2 Yemek kaşığı
  • Sumak ekşisi 1 Tatlı kaşığı
  • Kuru nane 1 Tatlı kaşığı
  • Zeytinyağı 1 Su bardağı
  • Tuz Yeteri kadar

Pirinç Tavası Nasıl Yapılır?

Sıcak suda ıslatılmış pirinç yıkanıp süzdürüldükten sonra bir leğende diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. Daha evvelden haşlanmış ve yıkanmış dolmalık malzemenin içi doldurulur. Bir tencereye dizilir yeter miktarda su ilave edilerek pişirilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 978    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba