­ KASTEL HÖYÜK | Kültür Portalı

Kastel Höyük - Adana

Adı Kastel Höyük
Mah. Köy - Mevkii Zeytinli Köyü
Adres Zeytinli Köyü Seyhan/ADANA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Adana Mersin karayolu üzerinde bulunan Zeytinli köyünün ve yolun güneyinde Kastel Höyük'ü mevkindedir.Höyük tamamıyla tarımsal amaçlı kullanılan taşınmazların arasında kalmıştır.17 metre yüksekliğindeki höyüğün kuzey güney doğrultusunda çapı 150 metre doğu batı uzantısında da 183 metredir.Höyüğün merkez yükseltisini oluşturan 17 metre yüksekliğindeki bölümün yanı sıra çeperinde höyük toprağını düzleştirişmesi ve tepeden akan seramik buluntularının akmasıyla oluşmuş daha düşük kotta bir kültür katmanı daha vardır.Höyük üzerinde yapılan incelemerde oldukça yoğun eski tunç çağına kadar giden seramik buluntuya rastlanıldı.Güney yönünde yüksek gerilim hattı geçirildiği ve bu bölümde düzleştirme yapılarak bir teras elde edildiği görüldü.
Tescil Kararı 1877
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 426    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2015 Perşembe