­ HOCALI HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Hocalı Höyüğü - Adana

Adı Hocalı Höyüğü
Mah. Köy - Mevkii Hocalı Köyü
Adres Hocalı Köyü Yüreğir/ADANA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Hocalı Köyü Cami yeri mevkinde yer almaktadır.Batısında Hocalı Köyü bulunur.Yüksekliği yoldan 3 metre doğusunda yer alan Deliçaydan ise 10 metredir.Yol cephesinde üzerinde tek katlı betonarme bir yapı yer alır.Höyüğün özellikle kuzeydoğu yönünde çok yoğun şekilde çatı kiremitine rastlanıldı.Höyüğün doğu yönünde toprak alımı ve sürüme dayalı tarımsal faaliyetlerden dolayı kot farkları oluşmuştur.Höyüğün hemen doğusunda bulunan deliçay buradaki antik yaşantının da su kaynağı olmalıdır.Yapılan yüzey araştırmasında çok sayıda pişmiş toprak seramik gövde kulp ve kaide parçalarına,antik mimari yapı taşlarına ve terra sigilatta seramik parçalarına rastlanıldı.
Tescil Kararı 2803
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 225    Eklenme Tarihi : 06 Nisan 2015 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Nisan 2015 Pazartesi