­ COMANA ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Comana Antik Kenti - Adana

Adı Comana Antik Kenti
Mah. Köy - Mevkii Şar Köyü
Adres Şar Köyü Tufanbeyli/ADANA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Comana Antik Kenti Torosların Göksu ırmağının geçtiği derin vadi düzlüğünde kurulmuştur.Comana Antik Kentinin sit sınırları içerisinde bulunan anıtsal yapı kompleksleri ile mevcudiyetini günümüze kadar koruyabilen yapıları bize Hiti,Roma ve Bizans devirlerinde iskan edilmiş olduğunu göstermektedir.Kentin çevresinde çok sayıda tümülüsler mevcuttur.Bunun yanında derin vadiler içinde bulunan kayalara oyulmuş kaya mezarları ile nekropoller yer almaktadır.Şehir merkezinde tiyatro,hamam,köprü,mabed,çok sayıda kilise,mozaik ve mahiyeti bilinmeyen bür çok yapı kalıntıları toprak yüzeyinde görülmektedir.
Tescil Kararı 35
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 1471    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 20 Mart 2015 Cuma