­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ | Kültür Portalı

SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ - Adana

Harita No 16 N I
Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi Abidinpaşa Caddesi 24 Sokak Köşesi Seyhan/ADANA
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Abidinpaşa Caddesi üzerinde yer alan ve Hacı Hafız Mustafa Rifat Gülek tarafından 1902’de inşa ettirilen bu yapı, boyutları ve nitelikli detayları ile görkemli bir sivil mimarlık örneğidir.Yapının zemin katında, cadde üzerinde yer alan eczane de özgün tasarımın bir parçasıdır. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: 1990’ların başında bir yangın geçiren ve üst katı büyük ölçüde yanan yapı 2002 yılında restore edilmiş ve yenilenmiştir. Mimari öğelerin aslına uygun olarak yeniden inşa edildiği bu restorasyon sonrasında, özgün elemanlarını büyük ölçüde yitirmiş olan yapı, özgün cephe ve plan düzenini devam ettirmektedir. Bakımlı durumda olan yapının üst katı kullanılmamakta, zemin katın ise eczane olarak kullanımı sürdürülmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 503    Eklenme Tarihi : 23 Aralık 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Aralık 2014 Salı