­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONAKOĞLU 675 | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu 675 - Adana

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konakoğlu 675
Mah. Köy - Mevkii Konakoğlu Mahallesi
Adres Konakoğlu Mahallesi Ceyhan/ADANA
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Taş malzeme kullanılarak yığma yapım tekniğinde zemin+1 kat olarak inşa edilen yapının içine girilememiştir.Kemerli bir giriş kapısına sahip olan yapıda kapının her iki yanına ince uzun pencereler yer almaktadır.Giriş kapısında yer alan kilit taşı süslemeli bir yapıya sahiptir.Cadde cephesinde girişin üstünde orta sofanın olduğu bölümde orijinal cephe bozulatrak priket örülmüş ve pnecere açılmıştır.Kuzey cephesinde orta aksın her iki yanında altta ve üstte ikiler pencere yer almıştır.Pencereleri kemerli olup pencerelerden bazıları tuğla örülerek kapatılmıştır.Yine pencerelerin etrafında söve mevcuttur.Bu cephe sıvalı olup su basma seviyesi taş kaplamalıdır.Taşınmazın batı cephesine betonarme iki katlı bölüm eklenmiştir.Kuzey cephesinde yine girişin olduğu orta aks dışında zemin kat taban döşemesi hizasında yatay silme vardır.Çatısı kırma çatı olup oluklu sac kaplıdır.Pencerelerden birinde kilit taşındaki süslemenin yarısı söve ile daha sornadan kapatılmıştır.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 316    Eklenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma