­ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

KAYA MEZARI - Adana

Adı KAYA MEZARI
Mah. Köy - Mevkii Aşağı Belemedik Köyü
Adres Aşağı Belemedik Köyü Karaisalı/ADANA
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kaya kütlesine oyularak oluşturulmuştur.Dairesel girişi dış etkenlerden dolayı bozuktur.İçi tamamen su ile doludur.Mezar odasının yaklaşık ölçüleri 2x2 metredir.Giriş batı yönündedir.Mezar odasnın kuzeyi,güney ve batı yönündeki kayalar düzeltilerek platform oluşturulmuş,orta kısımda ise çok daha derin olan lahtin konulacağı bölüm hazırlanmıştır.Mezar odasının girişine daha sonraki dönemlerde yapılmış olduğu anlaşılan ince bir kanalla kayalık kütleden akan suların içeriye doldurulduğu tespit edilmiştir.Arazide yapılan incelemede başka bir örneğe rastlanmamıştır.Ancak bölgede özellikle cidarlı seramik buluntu olması pişmiş toprak lahitler ile gömü yapılmış olabileceği ihtimalini düşünülmektedir.